Stolpe ut för skolinspektionen

Skolinspektionen skjuter sig själv i foten. Direktör Begler beslöt att stänga skolan, stort drama, för barnens skull och allt det där.  

Det bisarra beslutet blir ännu mer löjeväckande när det påstådda syftet med den dramatiska åtgärden av Skolinspektionen och Direktör Begler omintetgjorts av beslutet i sig själv. 

Studenterna bjuds nu in att studera på en gymnasieskola i Karlstad och får bo kvar på internatet på Lundsberg. Skolinspektionen har nämligen ingen auktoritet att att utöva tillsyn över själva internatverksamheten. 

För att förtydliga. Anledningen till att Skolinspektionen stängde Lundsberg var för att säkerställa elevernas säkerhet i den s.k. internatmiljön. Det var ingenting fel med själva utbildningsmiljön på skolan. Faktum är att de akademiska resultaten på Lundsberg är utmärkta.

När allt är sagt och gjort så är resultatet av Skolinspektionens och Direktör Beglers godtyckliga maktutövande att:

1. Studenterna fortfarande lever och bor i den internatmiljö med "värderingar och kultur" som var så anstötlig för Skolinspektionen och Direktör Begler. 
2. Studenterna bussas till en annan skola med sämre akademiska resultat. 

Internatet är alltså intakt.  Den enda skillnaden är att Skolinspektionen och Direktör Begler lyckats försämra utbildningen för eleverna på Lundsberg. Stolpe ut med andra ord.