Våldtäktsepidemi


Våldtäkterna ökar. Vän av ordning undrar onekligen vad det är som händer? Jag har fyra döttrar. Man kan säga att jag tycker att den här problematiken är oroande, mycket oroande. Enligt internationell statistik ligger Sverige i topp i våldtäktsligan, endast slagen av Lesotho.

Enligt gällande doktrin så beror det på en ökad anmälningsbenägenhet (?). Förmodligen är det samma orsak till att Lesotho hamnat i topp. Precis som svenska kvinnor har de Lesothiska kvinnorna plötsligt slutat acceptera att bli våldtagna och därför anmäler de fler övergrepp helt enkelt. Så egentligen har ingenting förändrats eftersom det enligt polisen finns ett stort mörkertal.

Vilket betyder att det sker ännu fler våldtäkter än vad som visas i statistiken, och detta framhålls som ett lugnande faktum! Ibland undrar man hur människor tänker egentligen.

Jag minns på 80-talet när det begav sig, då var det en och annan våldtäkt som skedde, men då var det på allas läppar. Men nu har det skett en attitydförändring, fem våldtäkter om dagen bara i Stockholm och ingen höjer på ögonbrynen.

Ökad anmälningsbenägenhet är inte förklaringen på problemet. Det är anmälningarna som är vår indikator och gör oss uppmärksamma på problemet! Det är mycket obehagligt det som händer just nu. Som far till fyra döttrar är jag både besviken och orolig över att ingen verkar bry sig nämnvärt.